Onze winkel/showroom is óók op zaterdag open van 9:30 tot 12:30, u bent van harte welkom!
ERVAREN & VAKKUNDIGE KLANTENSERVICE!
GROTE EIGEN VOORRAAD, SNELLE LEVERING!
AL RUIM 20 JAAR DE SPECIALIST!
Home / Uitleg typen autodaken
Auto’s met een volledig glad dak
Er is sprake van een glad dak als er geen zichtbare voorzieningen op het dak aanwezig zijn. Het dak van de auto is compleet glad en heeft geen bevestigingspunten of klepjes. Glad dak wordt ook wel een normaal dak genoemd. Bij een glad dak worden de voeten van de dakdragers door middel van een klem tussen de deuropening en rand van het dak gemonteerd. De klemmen zijn voorzien van een gecoate laag waardoor de rand van het dak niet beschadigd zal worden. De voeten die op de dakrand worden geplaatst zijn voorzien van een rubberen voet waardoor uw dak ook niet zal worden beschadigd.


Auto’s met een open dakrail
Er is sprake van een open dakrail als uw auto is voorzien van twee dakrails, die doorgaans over de lengterichting van uw auto zijn bevestigd. Deze zullen maar op enkele punten aan het dak zijn bevestigd. Bij een open dakrail is het mogelijk om uw hand om de dakrail te grijpen of onder de dakrail te steken. Veelvoorkomende auto’s met een open dakrails zijn stationwagens en SUV’s.


Auto’s met een geïntegreerde dakrail
Er is sprake van een geïntegreerde dakrail als uw auto is voorzien van twee dakrails , die doorgaans over de lengterichting van uw auto zijn bevestigd, waarbij geen ruimte is tussen het dak en de dakrail. U kunt uw hand niet onder de dakrails steken bij een geïntegreerde dakrail. Een geintergreerde dakrail wordt ook wel gesloten dakrails of flushrails genoemd.


Auto’s met FIX points
Er is sprake van FIX points als er op het dak van uw auto originele bevestigingspunten of montagepunten zijn aangebracht. U kunt dit type dak herkennen aan doorgaans klepjes die open geschoven of geklikt kunnen worden. Onder deze klepjes zitten vaak schroefgaten of een constructie waar de dakdragers op gemonteerd kunnen worden.


Auto’s met een T-profiel / T-track
Er is sprake van een T-profiel ook wel T-track genoemd als er een gleuf in het dak bevestigd zit waarin de bevestiging van de dakdragers geschoven kunnen worden. Het is mogelijk dat het T-profiel in het dak is bevestigd, zo ook een aparte rail waarin een gleuf geïntegreerd is.

 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies