Winkel in 's-Hertogenbosch | Óók op zaterdagen geopend van 9:30 tot 12:30!
ERVAREN & VAKKUNDIGE KLANTENSERVICE!
GROTE EIGEN VOORRAAD, SNELLE LEVERING!
AL RUIM 20 JAAR DE SPECIALIST!
Home / Dakdragers
Dakdragers
Dakdragers
Dakdragers

Dakdragers 

Dakdragerland is dealer van de merken: Hakr, Menabo, Aguri, Mont blanc, Thule, Nordrive en Farad 

WIj hebben voor vrijwel iedere auto een oplossing en bieden een ruim assortiment dakdragers waarvan we veel in eigen voorraad hebben. Dakdragers zijn ideaal voor het vervoer van spullen die niet in de kofferbak van de auto passen of om in tijden van vakantie extra bagage of fietsen mee te kunnen nemen.

Er zijn vele soorten dakdragers te koop. WIj verkopen alleen merken waarvan de kwaliteit onomstotelijk is bewezen. Er is bij de diverse merken nog wel verschil in afwerking of geluid. Hoe duurder het product hoe meer geld er is voor ontwikkeling van een product op gebied van design, geluid en gebruikersgemak.

Dakdragers kopen bij dakdragerland: dan bent u zeker van de juiste keuze!Combi deals
Aiways
Alfa Romeo
Audi
BMW
BYD
Chevrolet
Cupra
Citroen
Dacia
Daihatsu
Dodge
DS
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
Infiniti
Iveco
Jaguar
Jeep
Kia
Lancia
Land Rover
Lexus
Lynk & Co
Maserati
Mazda
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Polestar
Porsche
Renault
Saab
Seat
Skoda
Ssang Yong
Subaru
Suzuki
Tesla
Toyota
Volkswagen
Volvo
Dakdragertassen
Nio
Chrysler

Dakdragers voor alle auto's!

Dakdragers zijn vaak heel specifiek voor een auto! Zeker als u een auto met glad dak heeft is het belangrijk om de exacte voetset te monteren om veilig te kunnen rijden met de auto. Vroeger was de keuze vrij beperkt qua merk. Met de komst van internet zijn er veel meer merken op de makrt beschikbaar waardoor u een ruimere keuze heeft in het type en merk dakdrager. Wij verkopen alleen dakdragers die voorzien zin van het bekende Tüv test keurmerk teneinde u de juiste kwalitteit te bieden.

Een universele dakdrager bestaat eigenlijk alleen voor auto's met dakrails (rails van voor naar achter aan beide zijden van het dak) omdat dit systeem maar ca 2 modellen kent: open dakdrails en gesloten (geintegreerde) dakrails. Hiervoor bestaan de meeste universele dakdragers die een goede pasvorm hebben. 
Voor auto's met glad dak zijn diverse mogelijkheden. Geheel glad dak, fixpoit met schroefgaten of met haakpunten. Al deze mogelijkheden behoeven een specifieke dakdrager die naadloos aansluit op de dakvorm.

Voor alle auto's en dakdragers is het belangrijk om te fileren op de auto, bouwjaar en type dak, zodat u zeker bent van het juiste aanbod voor uw auto!

Monteren van de dakdragers

Lees voor het monteren van de dakdragers altijd goed de handleiding en volg deze stap voor stap. Het verdient de voorkeur om aan de "keukentafel" te gaan zitten de handleiding te lezen en de onderelen te bekijken en daarna stap voor stap de handelingen uit te voeren. Zo voorkomt u dat u iets verkeerd doet wat onherstelbaar is. Na de voormontage gaat u naar de auto om de dakdragers op de auto te monteren. De goedekopere merken hebben vaak een iets minder aansluitende pasvorm (zit goed vast maar bv rubber sluit minder precies aan) en de duurdere merken ontwikkelen de pasvorm zodanig dat rubbers nog mooier aansluiten. Dit is optisch vooral mooier! Het belangrijkste is dat de dakdrager op het juiste punt steunt.

Waar kunt u een dakdrager voor gebruiken?

Een dakdrager is ideaal voor het vervoeren van een dakkoffer zodat u op vakantie extra bagage of ski's kunt meenenemen. Ook kan er een fietsen- of skidrager gemonteerd worden op de dakdrager zodat u eenvoudig fietsen of ski's mee kunt nemen. Een surfplank kan direct op de stangen vast gemaakt worden of met handige accessoires voor surfplank en uiteraard boot of kano. Op sommige dakdragers kan een daktent., maar informeer hiervoor wel goed wat er mogelijk is, want bijvoorbeeld op dakdragers voor een auto met een glad dak kan dit niet!

Soorten dakdragers:

Dakdragers voor glad dak 

Als uw auto niets op het dak heeft (dus geen opstaande rails) heeft uw auto dus een zgn glad dak. Hierin zijn weer 2 vararianten. Sommige auto's hebben een klepje waar een een moer of een haakje onder zit. Hier kan dan de dakdrager aan bevestigd worden indien de set hierop is ingesteld. Dit zijn zgn fixpoints/ vasate bevestigingspunten.De andere methode is middels een klemsysteem in de deuropening.

Dakdrager kopen

Dakdragers voor auto's met open dakrails

Op de auto zijn rails gemonteerd van voor naar achter waar u met de hand volledig omheen kunt (ook onderdoor). Dit systeem is vrij universeel alleen de breedte is nog van belang. Ook zijn er auto's met erg brede rails hierop passen alleen bepaalde dakdragers (Modula voor open rails) die breed genoeg zijn.
Dakdragers voor open dakrails


 

Dakdragers voor auto's met geintegreerde dakdrails

Op de auto zijn rails gemonteerd die plat op het dak liggen waar u alleen overheen kunt met de hand maar niet onderdoor. Deze rails noemt men geintegreerde dakrails. 

Dakdragers met dakrails

Heeft u vragen over het soort daksyteem en welke dakdrager u nodig heeft, bel of mail ons gerust.

Waarom kopen bij dakdragerland?
✓ Dakdrager specialist
✓ Snelle levering (eigen voorraad)
✓ Telefonisch en per e-mail bereikbaar
✓ Binnen 14 dagen niet goed, geld terug
✓ Geld retour binnen 10 werkdagen


Laatst bekeken producten